Duurzaamheid

Al bijna 550 jaar staat de Mariënhof midden in de samenleving. We hebben altijd al een voortrekkersrol vervuld in sprankelend het verschil maken. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zit diep in ons DNA geworteld en dit dragen we dan ook op verschillende manieren uit.

Natuurlijk onderbouwen we (waar mogelijk en efficiënt) dit middels cijfers en getallen, maar bovenal door te DOEN. Dit gaat gepaard met vallen en opstaan en het morgen weer een beetje beter doen dan vandaag. De drie pijlers van MVO geven de richting en daarnaast hebben we er een vierde pijler aan toegevoegd.

Profit

Hiermee kunnen we monumentaal erfgoed weer teruggeven aan de stad en de verhalen uit het verleden, verbinden met het heden en de toekomst.

Daarnaast gaat een gedeelte van onze overwinst naar lokale goede doelen, waarin kinderen en opleiden centraal staan.

People

Ons meest belangrijke onderscheidende onderdeel van gastvrijheid. Wij geloven dat wie goed doet, goed ontmoet. Trainen en opleiden is een vast gegeven en er is ruimte voor eenieder om zichzelf te zijn.

Net zoals honderden jaren geleden is iedereen welkom in de Mariënhof. We worden door beroepsopleidingen gezien als het voorbeeld van een bedrijf dat jongeren goed begeleidt.

We zijn er trots op dat 38% van ons vaste team medewerkers is bezet door oud stagiaires. Onze pandbewaarder is mede-oprichter van The Colour Kitchen on Tour. Een toonaangevend concept dat jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt begeleidt en opleid.

Planet

We doen er alles aan een zo laag mogelijke voetprint achter te laten. Dit wordt nauwlettend gemonitord door onze leveranciers (de hele keten). We kiezen bewust voor lokale leveranciers om de transportbewegingen te laten slinken. Natuurlijk zijn ook onze afvalstromen hierin opgenomen, heeft kraanwater de hoofdrol en is onze huiswijn geheel biologisch.

Daarnaast is de grootste uitdaging van een monument de energievoorziening. Ook hierin is de Mariënhof koploper. Een voorbeeld van duurzaam restaureren en isoleren. Onze pandbewaarder is bedenker van het concept BUITENGEWOON diner. Een concept dat lokale producenten in de schijnwerpers zet en de tafel naar de boer haalt, door een uniek restaurantconcept zonder muren.

Pleasure

Deze hebben wij bewust toegevoegd als vierde pijler. We proberen alles sprankelend uit te voeren en weten als geen ander dat we nooit klaar zijn met onze MVO missie.

We gaan niet wijzen met een vingertje of zeggen dat we het beter doen. We willen bovenal plezier en energie halen uit het feit dat we het verschil willen maken.